ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Live το Φόρουμ των Δελφών

Live το Φόρουμ των Δελφών

Επιστρέφει στον «φυσικό του χώρο», στους Δελφούς, το ομώνυμο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται από την Τετάρτη 6 Απριλίου έως και το Σάββατο 9 Απριλίου με τίτλο «New Realities».

Δείτε ζωντανά τις συζητήσεις στο CNN Greece:

Το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τιμά με την παρουσία του ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 500 ομιλητές από 32 χώρες.

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται η Tatiana Valovaya Γενική Γραμματέας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Paolo Gentiloni, ο Mathias Cormann Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, ο Κlaus Regling Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ο Jean Claude Trichet Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Bruegel Institute, η Odile Renaud Basso Πρόεδρος της EBRF, η Mary Burce Warlick Εκτελεστική Διευθύντρια στον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η Δρ. Rosa Balfour, Διευθύντρια του Carnegie Europe, πρωθυπουργοί από την Ευρώπη, Ευρωπαίοι Επίτροποι, υπουργοί, επιφανείς ακαδημαϊκοί και επιστήμονες, σημαντικοί επιχειρηματίες και τραπεζίτες, και εκπρόσωποι της ηγεσίας σκέψης.

Η διοργάνωση θα επιδιώξει να διερευνήσει απαντήσεις στα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν την εποχής μας:

  • Πώς να οικοδομηθούν καλύτερες και πιο ανθεκτικές κοινωνίες μετά την κρίση της πανδημίας.
  • Πώς οι κοινωνίες θα ξεφύγουν από τις παγίδες του διχασμού και της δυσαρέσκειας
  • Πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας, της οικονομίας.
  • Οι θεματικοί πυλώνες του Φόρουμ καλύπτουν ένα φάσμα που εκτείνεται από τη γεωπολιτική και διεθνή ασφάλεια, το μέλλον της Ευρώπης, τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή, την τεχνολογία, μέχρι την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Η ατζέντα του Φόρουμ διαμορφώνεται σε συνεργασία με δεξαμενές σκέψης και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η World Bank, η Ευρωπαϊκη Επιτροπη, το Chatham House, το Atlantic Council, το Wilfried Martens Center, το Ινστιτούτο Bruegel, το London School of Economics και πολλά άλλα.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 4ήμερο Φόρουμ Απριλίου, καθώς και τις 500 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ