ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήττει και την ασφαλιστική αγορά η ενεργειακή κρίση - Υποχώρηση συμβολαίων

Πλήττει και την ασφαλιστική αγορά η ενεργειακή κρίση - Υποχώρηση συμβολαίων
Η ενεργειακή κρίση και η επίπτωσή της στα εισοδήματα των νοικοκυριών αποτυπώνεται και στα μεγέθη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς INTIME

Η ενεργειακή κρίση και η επίπτωσή της στα εισοδήματα των νοικοκυριών αποτυπώνεται και στα μεγέθη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.  

Σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στα 705,27 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Οι ασφαλίσεις Ζωής καταγράφουν μεγάλη πτώση 10,7% στο ίδιο διάστημα, στα 313,8 εκατ. ευρώ.

Οι ασφαλίσεις κατά ζημιών εμφάνισαν άνοδο 7,1% στο 391 εκατ. ευρώ, με οριακή άνοδο στα ασφάλιστρα των οχημάτων (0,8% στα 116,7 εκατ. ευρώ), και διψήφια άνοδο 10% στην ασφάλιση λοιπών κλάδων κατά ζημιών.

Να σημειωθεί πως μείωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν το Φεβρουάριο οι καταθέσεις των νοικοκυριών, κάτι που δείχνει πως η ακρίβεια έχει αρχίσει να ροκανίζει τις οικογενειακές αποταμιεύσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων ήταν αρνητική κατά 10 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1,9 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022.

Οι συνολικές καταθέσεις των νοικοκυριών ανήλθαν στο τέλος Φεβρουαρίου σε 134,6 δισ. ευρώ, από 135,1 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ