Νέα μείωση εργατικών και εργοδοτικών εισφορών σε 42 ημέρες
Ανανεώθηκε:
Κατά μισή ποσοστιαία μονάδα θα μειωθούν από την 1η Ιουνίου οι εισφορές προς τα επικουρικά ταμεία.
Συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου 2022 οι εισφορές για επικούρηση θα μειωθούν στο 3% για τους εργοδότες και σε 3% για τους εργαζομένους, από 3,25% που είναι σήμερα για την κάθε πλευρά. Ταυτόχρονα θα μειωθούν και τα ποσά των εισφορών που προβλέπονται για τις τρεις κλίμακες εισφορών για τους μη μισθωτούς.
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι εισφορές μειώθηκαν κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούνιο του 2020 και κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιανουάριο του 2021. Συνεπώς υπολείπεται μια μείωση κατά 0,60% από τη συνολική μείωση των πέντε ποσοστιαίων μονάδων έως το 2023 που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ανάλογα με τις αντοχές του προϋπολογισμού και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.
Ωστόσο, παρά το επίμονο αίτημα των εργοδοτικών φορέων για περαιτέρω μείωση των εισφορών το αμέσως επόμενο διάστημα και όχι σε βάθος χρόνου, η κυβέρνηση δεν συζητεί προς το παρόν αυτό το ενδεχόμενο.
Τονίζεται ότι για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έχουν επικουρική ασφάλιση μειώνονται τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπονται ως εξής:
- Στην 1η κατηγορία από 42 ευρώ τον μήνα η εισφορά διαμορφώνεται σε 39 ευρώ.
- Στη 2η κατηγορία από 51 ευρώ τον μήνα η εισφορά διαμορφώνεται σε 47 ευρώ.
- Στην 3η κατηγορία από 61 ευρώ τον μήνα η εισφορά διαμορφώνεται σε 56 ευρώ.
Ιωάννινα: Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του και συνελήφθη
12:31
Νέα έκρηξη στην Αίτνα: Εντυπωσιακή ροή λάβας στην κοιλάδα Βάλε ντελ Μπόβε (pics&vid)
12:22
Stranger Things: Ένα επικό και βαθιά συγκινητικό φινάλε κλείνει οριστικά έναν τηλεοπτικό μύθο
12:14
Υπουργείο Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 «αιώνιοι φοιτητές» - Ολοκληρώθηκε η α' φάση εκκαθάρισης
12:04