ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τ. Αλεξιάδης: Καμία παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Τ. Αλεξιάδης: Καμία παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων
EUROKINISSI

Καμία παράταση μετά την 30η Ιουνίου δεν θα δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα την εκκρεμότητα.

“Είπαμε για 30 Ιουνίου και δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια λογική παρατάσεων”, ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".

“Αν μια μέρα δεν δουλέψει το Taxis θα δοθεί μια μέρα παράταση” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και απευθυνόμενος στους φορολογούμενους πρόσθεσε: “κάνω παράκληση να τρέξουν όλοι να λύσουν αυτή την εκκρεμότητα, άλλωστε πολλοί φορολογούμενοι το κάνουν ήδη διότι έχουν είτε επιστροφή φόρου, είτε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις”.

O κ. Αλεξιάδης, υπενθύμισε ότι για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, αλλά και ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επιπλέον διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016.

“Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο” είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, επέκρινε όσους επιχειρούν - όπως είπε - να αμαυρώσουν το έργο της πολιτείας και υπενθύμισε ότι το 2015 τα έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής έκλεισαν με πλεόνασμα.

Για το ζήτημα της εξοικονόμησης δαπανών ο κ. Αλεξιάδης υποσχέθηκε ότι έως τα τέλη του 2016, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα στεγάζονται σε ένα κτίριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ