ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Société Générale: «Βλέπει» Μυτιληναίο, Εθνική Τράπεζα και ΕΛΠΕ στους δείκτες της MSCI

Société Générale: «Βλέπει» Μυτιληναίο, Εθνική Τράπεζα και ΕΛΠΕ στους δείκτες της MSCI
Η σχετική αναδιάρθρωση θα ανακοινωθεί στις 12 Μαΐου και θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του μήνα. INTIME NEWS

Πεπεισμένη ότι η Μυτιληναίος και η Εθνική Τράπεζα θα προστεθούν στους βασικούς δείκτες της MSCI εμφανίζεται η Société Générale, θεωρώντας παράλληλα πιθανή και την εισαγωγή των ΕΛΠΕ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, που -εφόσον επιβεβαιωθεί στις 12 Μαΐου - θα φέρει σημαντικά οφέλη για τις εμπλεκόμενες εταιρείες.

Ενδεικτικό είναι πως, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, οι εισροές για την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 118,74 εκατ. δολάρια, για τη Mytilineos στα 96,37 εκατ. δολάρια και τα Ελληνικά Πετρέλαια τα 24,04 εκατ. δολάρια.

Στον αντίποδα, η Société Générale θεωρεί πως είναι πιθανή η διαγραφή της Jumbo από τους σχετικούς δείκτες. Στην περίπτωση αυτή οι εκροές της Jumbo τοποθετούνται στα 87,87 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι μετοχές του δείκτη MSCI Greece Standard Index είναι έξι και συγκεκριμένα οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank Holdings και Jumbo. Με τη διαγραφή της Jumbo και την προσθήκη των Μυτιληναίος, Εθνικής Τράπεζας και ΕΛΠΕ θα αυξηθούν σε οκτώ ενώ πριν ένα χρόνο ήταν μόλις τρεις (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo).

Η σχετική αναδιάρθρωση θα ανακοινωθεί στις 12 Μαΐου και θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του μήνα. Στο ενδιάμεσο, και εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, η αύξηση του αριθμού των μετοχών στους σχετικούς δείκτες αλλά και οι σημαντικές εισροές κεφαλαίων αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στο εγχώριο χρηματιστήριο αλλά και στις νεοεισερχόμενες εταιρείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ