ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
Η Κομισιόν τονίζει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone «καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές κινητών πορτοφολιών» AP/Matt Rourke

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί τον αμερικανικό κολοσσό, Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, εμποδίζοντας τον ανταγωνισμό στα συστήματα ανέπαφων πληρωμών, επιβάλλοντας την υπηρεσία Apple Pay στους χρήστες των κινητών τηλεφώνων της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone «καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές κινητών πορτοφολιών» εμποδίζοντας ανταγωνιστικές λύσεις να λειτουργούν στις συσκευές της.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε από το 2020, η Apple περιορίζει τον ανταγωνισμό εμποδίζοντας τους προγραμματιστές εφαρμογών «πορτοφολιών» για κινητά να έχουν πρόσβαση στο απαραίτητο υλικό και λογισμικό στις συσκευές της.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρακτική αυτή «οδηγεί σε λιγότερη καινοτομία και λιγότερες επιλογές για τους καταναλωτές για εφαρμογές πληρωμών στα τηλέφωνα iPhone».

Η υπόθεση είναι μία από τις πολλές έρευνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Apple σε σχέση με την παραβίαση της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ