ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιστέρης: Πλήρως εξασφαλισμένο το επενδυτικό πλάνο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 6,5 δισ. ευρώ

Περιστέρης: Πλήρως εξασφαλισμένο το επενδυτικό πλάνο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 6,5 δισ. ευρώ
Ο επικεφαλής της εισηγμένης, Γιώργος Περιστέρης Ο επικεφαλής της εισηγμένης, Γιώργος Περιστέρης

Το επενδυτικό πλάνο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 6,5 δισ. ευρώ είναι πλήρως εξασφαλισμένο, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της εισηγμένης, Γιώργος Περιστέρης, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα έτους 2021.

Αναφορικά με την αποπληρωμή του καθαρού χρέους, ο κ. Περιστέρης τόνισε ότι γίνεται χωρίς αναγωγή στη μητρική και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα για το 70%.

Ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εκτίμησε ότι είναι νωρίς ακόμα για να αποτιμηθεί πλήρως η επίδραση από την αύξηση του κόστους πρώτων υλών, ωστόσο επισήμανε ότι η καμπύλη ήδη γίνεται σταδιακά επίπεδη και αναμένεται να ομαλοποιηθεί.

Ερωτηθείς για το αν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ο κ. Περιστέρης τόνισε κατά το παρελθόν υπήρξε επανειλημμένα, ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια, με προτάσεις ενίοτε και δυο φορές τον χρόνο.

«Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη διεθνή τάση για αναβαθμισμένες αποτιμήσεις στις ενεργειακές εταιρείες - και δη αυτές που δραστηριοποιούνται στην καθαρή ενέργεια – δεχθήκαμε και πρόσφατα σχετικές προτάσεις, πρόσθεσε», τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και άρα ανακοινώσιμο επί του παρόντος.

Ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε ακόμα ότι «παρά το γεγονός ότι το 2021 υπήρξε και αυτό μια χρονιά με ιδιαίτερες προκλήσεις, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία, ο Όμιλος μας κατόρθωσε να ενισχύσει την ηγετική του θέση».

Σχετικά με τον κλάδο των Κατασκευών, ο επικεφαλής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόνισε ότι «αυξήσαμε το ανεκτέλεστο, διατηρώντας τις προοπτικές για μία υγιή κατασκευαστική δραστηριότητα το επόμενο διάστημα».

Για τις Παραχωρήσεις, υπογράμμισε ότι «έχουμε διαμορφώσει ένα πολύ αξιόλογο χαρτοφυλάκιο που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών στο μέλλον».

Τέλος, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δήλωσε «η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παραμένει ηγέτιδα στην Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις προοπτικές της εταιρείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ