ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Βουτιά 7,5% στην παραγωγικότητα το πρώτο τρίμηνο - Η μεγαλύτερη των τελευταίων 75 ετών

ΗΠΑ: Βουτιά 7,5% στην παραγωγικότητα το πρώτο τρίμηνο - Η μεγαλύτερη των τελευταίων 75 ετών
Η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ σημείωσε πτώση 7,5% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 2022, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το πρώτο τρίμηνο του 1947. AP

Η παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ υποχώρησε στις αρχές του 2022 με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 75 ετών.

Η παραγωγικότητα σημείωσε πτώση 7,5% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 2022, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το πρώτο τρίμηνο του 1947.

Το μοναδιαίο κόστος εργασίας πραγματοποίησε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 2022 άλμα 11,6%, με τη συνολική άνοδο στα τέσσερα τελευταία τρίμηνα να διαμορφώνεται στο 7,2%, η μεγαλύτερη άνοδος από το τρίτο τρίμηνο του 1982.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ παλεύουν με την πανδημική έλλειψη εργαζομένων , πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσουν για να προσελκύσουν υπαλλήλους. Για αυτό το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος εκτινάχθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι τα προηγούμενα τρίμηνα.

Αλλά η πτώση της παραγωγικότητας σημαίνει επίσης ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν εργάτες και πιο ακριβό να προσληφθούν, χωρίς να μετακυλίεται το πρόσθετο κόστος στους καταναλωτές, οι οποίοι ήδη πληρώνουν περισσότερα εν μέσω αυξανόμενων εξόδων πρώτων υλών και αποστολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ