ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ισχυρό εχέγγυο για την μελλοντική πορεία η παρουσία Motor Oil και Reggeborgh

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ισχυρό εχέγγυο για την μελλοντική πορεία η παρουσία Motor Oil και Reggeborgh
Ο Όμιλος των εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ επανήλθε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που ιστορικά κατείχε στην ελληνική οικονομία INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Στον αντίκτυπο που θα έχει η είσοδος της Motor Oil στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναφέρθηκαν πηγές του κατασκευαστικού Ομίλου, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο μιας δίνης, που αφορούσε αφενός μεν τις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης της χώρας μας και αφετέρου αντιπαραθέσεις και αντιθέσεις που προήλθαν από ιδιότυπες και συχνά άγονες συγκρούσεις μετοχικών παραγόντων.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε επέλθει η απόλυτη νηνεμία στο εσωτερικό της εταιρείας, η βασική αλλαγή των μετοχών καθώς και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έδωσαν μία ορμή και μία νέα πνοή στον Όμιλό. Η αλλαγή του management, οι νέες μετοχικές ισορροπίες και η εμπέδωση της σταθερότητας - παρά τα επιμέρους εσωτερικά θέματα - έχουν ήδη αποτυπωθεί στα αποτελέσματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι εταιρείες του Ομίλου πρωταγωνιστούν πλέον σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς που δραστηριοποιούνται και τα οικονομικά αποτελέσματα, όχι μόνο είναι θετικά, αλλά εμπεδώνουν και την πεποίθηση για μελλοντικές καλύτερες επιδόσεις. Ο Όμιλος των εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ επανήλθε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που ιστορικά κατείχε στην ελληνική οικονομία και είναι βέβαιο ότι αυτός ο πρωταγωνιστικός ρόλος θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Όπως σημείωσαν, οι σημερινές αλλαγές στην μετοχική σύνθεση είναι βέβαιο ότι ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τον Όμιλο, καθώς η είσοδος της Motor Oil , ενός ισχυρού μετόχου, με παράλληλη παρουσία της Reggeborgh Invest, ενός διεθνούς θεσμικού επενδυτή, εγγυάται τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η παρουσία ισχυρών μετόχων στην εταιρεία, η εσωτερική νηνεμία και η ισχυροποίηση του management αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για ένα καλύτερο μέλλον στον Όμιλο των εταιρειών μας. Οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουν τεθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και έχουν φέρει τα τόσο θετικά αποτελέσματα αποτελούν ισχυρό εχέγγυο για την μελλοντική πορεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ