ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ρεύματος: Ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία - Τι πρέπει να προσέξετε

Επίδομα ρεύματος: Ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία - Τι πρέπει να προσέξετε
Τι ισχύει για τους ενοικιαστές ΙΝΤΙΜΕ/ (Φωτογραφία αρχείου)

Επιστροφή χρημάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία οι δικαιούχοι θα λάβουν μόνο για την κύρια κατοικία.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι είναι ότι όσοι δηλαδή δεν έχουν δηλώσει στην εφορία δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες, ανεξάρτητα από το ύψος της επιβάρυνσης, δεν θα λάβουν την ενίσχυση για το διάστημα Δεκεμβρίου-Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο χαρακτηρισμός πρώτης κατοικίας προκύπτει από τα στοιχεία που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στον αντίστοιχο πίνακα και τους κωδικούς του εντύπου Ε1 και τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν εκ των υστέρων.

Η αποζημίωση θα δοθεί στον καταναλωτή που ο αριθμός παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι στο όνομα του και συνεπώς αν δεν πιστοποιείται κάτι τέτοιο από τους λογαριασμούς ή το Ε1 το χάνει.

Το ίδιο ισχύει και για τους ενοικιαστές πρώτης κατοικίας σε περίπτωση που ο λογαριασμός ρεύματος δεν είναι στο όνομα τους.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με όσους άλλαξαν κύρια κατοικία μετά την υποβολή των περυσινών φορολογικών δηλώσεων δηλαδή μετά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα χάσουν την επιδότηση αν δεν μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου και δεν δηλώσουν τα στοιχεία για την νέα πρώτη κατοικία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ