ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Την Τρίτη η ανάρτηση των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: Την Τρίτη η ανάρτηση των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ
«Το 80% των πολιτών θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7 με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών», είπε ο υπουργός INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι την Τρίτη το ΥΠΟΙΚ θα προχωρήσει στην ανάρτηση των εκκαθαριστικών για τους υπόχρεους καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

«Το 80% των πολιτών θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7 με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2022, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως «θα υπάρξουν κάποιες αναταραχές, ωστόσο θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 3,1%».

Σε ό,τι αφορά τον Προϋπολογισμό, χαρακτήρισε ικανοποιητική την εκτέλεσή του, ωστόσο υπογράμμισε πως «το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος εκτίμησε ότι θα ανέλθει στο 5,6%, υψηλότερος δηλαδή από τις αρχικές εκτιμήσεις».

Από τη μέχρι τώρα εκκαθάριση περίπου 600.000 φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι επιβαρύνεται φέτος.

Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου, οπότε και θα ληφθεί η σχετική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ