ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Γενναιότερες επιδοτήσεις στο ρεύμα Μάιο, Ιούνιο- Γιατί επελέγησαν τα εισοδήματα του 2020

Σταϊκούρας: Γενναιότερες επιδοτήσεις στο ρεύμα Μάιο, Ιούνιο- Γιατί επελέγησαν τα εισοδήματα του 2020
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας INTIME

Για τις επιδοτήσεις ρεύματος και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, προαναγγέλλοντας γενναιότερες επιδοτήσεις τον Μάιο και Ιούνιο, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε τον λόγο, για τον οποίο για την επιδότηση λαμβάνονται υπόψιν τα εισοδήματα του 2020 και όχι του 2021.

Όπως είπε, το 2021 οι περισσότεροι πολίτες είχαν αύξηση εισοδημάτων. «Τα εισοδήματα των περισσότερων Ελλήνων ήταν αυξημένα σε σχέση με το 2020. Όταν έχεις ανάκαμψη, αντί για ύφεση, δεν μπορείς να πας ανά περίπτωση», είπε, σχολιάζοντας αναφορές για πολίτες που είδαν μείωση στα εισοδήματά τους.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε, ότι επιδοτούμε στον πολίτη που πλήρωσε για λογαριασμούς από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο το 60%. «Καλύπτουμε το 95% των εξόδων, άρα έχουμε κάνει το καλύτερο για τους περισσότερους. Αν αλλάξουμε το 2021, θα βγουν περισσότεροι από αυτούς που θα μπουν», συμπλήρωσε, απαντώντας σε όσους ζητούν να γίνει επικαιροποίηση στοιχείων.

Ακόμη, σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, η υποβολή των οποίων είναι σε εξέλιξη, όπως είπε, το 73% των φορολογουμένων που έχουν υποβάλει μέχρι τώρα δήλωση, δεν θα πληρώσει φόρο ή θα έχει επιστροφή φόρου.

Όσον αφορά σε περιπτώσεις όπου έχουν γίνει «μπερδέματα» ή παραλείψεις, ο υπουργός είπε, ότι όλα μπορούν να δηλωθούν στην πλατφόρμα, που θα ανοίξει για την αναδρομική επιστροφή της αύξησης στο ρεύμα.

Διευκρίνισε δε για τρεις κατηγορίες, ότι τα όποια ζητήματα θα λύνονται από την πλατφόρμα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις εξής περιπτώσεις, οι οποίες «καλύπτονται, καθώς μπορεί να γίνει διόρθωση»:

  • Αλλαγή δηλωθείσας κατοικίας, η οποία θα γίνεται μέσω της δήλωσης στο Taxisnet.
  • Στην περίπτωση που ο λογαριασμός εκδίδεται σε όνομα θανόντα.
  • Περιπτώσεις φοιτητών, για τους οποίους ξεκαθάρισε, πως θα καλυφθεί το σύνολο των φοιτητών, ακόμα κι αν τα σπίτια δηλώνονται ως δευτερεύουσες κατοικίες των γονέων.

Ξεκαθάρισε τέλος, ότι θα καλυφθούν και τα κοινωνικά τιμολόγια, αλλά και εκείνα όσων είχαν αδυναμία να τα πληρώσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ