ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Δυναμική ανάκαμψη δια χειρός MSCI

Χρηματιστήριο: Δυναμική ανάκαμψη δια χειρός MSCI
Iσχυρή ανάκαμψη παρατηρείται και στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να καταγράφει κέρδη της τάξης του 10% INTIME NEWS

Ισχυρά κέρδη, άνω του 2%, υποβοηθούμενο από την ένταξη των μετοχών της Μυτιληναίος και της Εθνικής Τράπεζας στο δείκτη MSCI καταγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο, αντιστρέφοντας τη χθεσινή αρνητική εικόνα.

Την ίδια στιγμή, σε θετικό έδαφος κινούνται και οι διεθνείς αγορές, αντιδρώντας στο πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών, ενώ παράλληλα, ισχυρή ανάκαμψη παρατηρείται και στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να καταγράφει κέρδη της τάξης του 10%

Αναλυτικά, στις 12:45 μ.μ. ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε κέρδη 2,71% και διαμορφωνόταν στις 869,36 μονάδες, αφήνοντας πίσω του το ψυχολογικό όριο των 850 μονάδων που είχε απωλέσει κατά τη χθεσινή συνεδρίασης.

Μεγάλοι κερδισμένοι, οι μετοχές της Μυτιληναίος αλλά και της Εθνικής Τράπεζας, με αμφότερες να καταγράφουν κέρδη άνω του 6%, συνέπεια της χθεσινής απόφασης της MSCI να τις εντάξει στο σχετικό δείκτη της. Η εξέλιξη αυτή μεταφράζεται σε αναμενόμενες εισροές κεφαλαίων άνω των 100 εκατ. ευρώ για την κάθε μετοχή, κυρίως από funds τα οποία τοποθετούνται στους συγκεκριμένους δείκτες, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην κεφαλαιοποίησή τους.

Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση «σπάει» και το 12ημερο αρνητικό σερί για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος σε αυτό το διάστημα είχε καταγράψει απώλειες άνω του 20%, ροκανίζοντας όλα τα κέρδη από την αρχή του έτους. Σήμερα, ο σχετικός δείκτης καταγράφει κέρδη 5,01% φτάνοντας στα επίπεδα που βρισκόταν στην αρχή του 2022.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, η σημερινή αντίδραση έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι τις τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά βρισκόταν σε έναν έντονο αρνητικό κύκλο, δοκιμάζοντας και σπάζοντας καθοδικά μια σειρά από στηρίξεις.

Ημέρα ανόδου και στα κρυπτονομίσματα

Την ίδια στιγμή, μετά το έντονο ξεπούλημα των τελευταίων ημερών, αντίδραση καταγράφει και η αγορά των κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, το Bitcoin διαπραγματεύεται εκ νέου στο επίπεδο άνω των 30.000 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 10%. Αντίστοιχη άνοδο καταγράφει και το Ethereum που με τη σειρά του «έσπασε» ανοδικά το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα κρυπτοονομίσματα ανακάμπτουν ενώ την ίδια στιγμή το αμερικάνικο χρηματιστήριο έκλεισε ξανά με μικρές- απώλειες, δείχνοντας ότι πλέον μπορούν να τραβήξουν και αυτόνομη πορεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ