ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως το τέλος Ιουλίου για την πληρωμή της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής

Παράταση έως το τέλος Ιουλίου για την πληρωμή της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής
Ομιλία του υπουργού στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Pixabay

Από τον Ιούλιο αντί τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής για 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις όπως εξήγγειλε μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας.

Ο υπουργός δήλωσε ότι τα εκκαθαριστικά θα πληρωθούν τον Ιούλιο και σε 96 δόσεις και οι σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η προθεσμία για την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής με έκπτωση 15% μετατίθεται για το τέλος Ιουλίου αντί στο τέλος Μαΐου.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι από τα 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις επιχειρήσεις θα επιστραφούν στο κράτος 3 δισ. ευρώ και το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί δεν θα ξεπεράσει τελικά τα 2,3 δις. ευρώ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «κούρεψε» τα 6 από το 8 δισεκατομμύρια, καθώς τα μετέτρεψε από χαμηλότοκο δάνειο σε άμεση επιδότηση.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγγειλε παράταση για ακόμα 6 μήνες έως το τέλος του έτους του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση, το τουριστικό πακέτο και τις μεταφορές που κανονικά λήγει στο τέλος Ιουνίου με κόστος 250 εκ. ευρώ στο προϋπολογισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ