ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας για έξοδο από ενισχυμένη εποπτεία και επέκταση δημοσιονομικής ευελιξίας

Σταϊκούρας για έξοδο από ενισχυμένη εποπτεία και επέκταση δημοσιονομικής ευελιξίας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας INTIME

Το πράσινο φως για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας αναμένεται να ανάψει η Ευρώπη, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνοντας μέσω τηλεσύνδεσης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση του EG, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών», επεσήμανε, πως «δρομολογείται η έξοδος της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία, σε λίγους μήνες, μέσα στο καλοκαίρι».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως επί της ουσίας συμφωνήθηκε η επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας και για το 2023, η οποία -όπως είπε- θα συνοδεύεται από υπευθυνότητα σε ό,τι αφορά στη δημοσιονομική διαχείριση, καθώς η χώρα δεν διαθέτει ακόμη επενδυτική βαθμίδα.

«Ξεκινήσαμε και συζητάμε τις εξωγενείς προκλήσεις για τις ευρωπαϊκές οικονομίες που επηρεάζονται από την ενεργειακή κρίση και την μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού κι προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμφωνήσαμε ουσιαστικά, είναι η επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας και το 2023», υπογράμμισε.

«Σε αυτό το περιβάλλον αναγνωρίστηκε ότι η ελληνική οικονομία διαθέτει αντοχές και ισχυρή δυναμική», είπε και σημείωσε πως εκτιμάται πως θα έχει ισχυρό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, μεγαλύτερο από το ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι επενδύσεις είναι στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξαγωγές κινούνται σε πολύ ικανοποιητικό ρυθμό και η ανεργία συρρικνώθηκε και θα συνεχίζει να συρρικνώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ