ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Green Jobs for Women: 5.000 «πράσινες» θέσεις εργασίας για γυναίκες στην Ελλάδα

Green Jobs for Women: 5.000 «πράσινες» θέσεις εργασίας για γυναίκες στην Ελλάδα
Η Ελλάδα δίνει προτεραιότητα στην οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών με μέτρα που εστιάζουν στις πράσινες δεξιότητες.

Τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία επιδοτώντας τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις με έμφαση στις άνεργες γυναίκες προωθεί η πρωτοβουλία «Green Jobs for Women» που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, όπως ανέφερε πρόσφατα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, με τη δημιουργία του «Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες» προωθείται η γυναικεία έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Δίνονται στα νέα κορίτσια οι ευκαιρίες για να επιλέξουν επαγγέλματα που σχετίζονται με νέους τομείς υψηλής εξειδίκευσης, αλλά και ευκαιρίες χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων Ελληνίδων που καινοτομούν.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας, οι πολιτικές που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση αποσκοπούν στη μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των φύλων και στην επανακατάρτιση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που είναι απαραίτητες για το μέλλον της εργασίας.

«Η Ελλάδα δίνει προτεραιότητα στην οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών με μέτρα που εστιάζουν στις πράσινες δεξιότητες και δίνουν έμφαση σε οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με μια κυκλική οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στηρίζει όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες και απλώνει δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτες συμπολίτες μας» ανέφερε η κυρία Συρεγγέλα και υπογράμμισε ότι «με τις παρεμβάσεις μας βγαίνουμε από την πανδημία πιο δυνατοί, δημιουργούμε μία οικονομία πιο πράσινη, πιο ψηφιακή καθώς και ευκαιρίες απασχόλησης και θέσεις εργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα την περσινή χρονιά πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της ανεργίας στην ΕΕ, δημιουργώντας κατά τη διάρκεια της πανδημίας πάνω από 50 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ), ενώ τη φετινή χρονιά θα ανοίξουν άλλες 86.000 νέες θέσεις μέσω των έργων και των δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο.

Διαβάστε το αφιέρωμα του CNN Greece για το
Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Roadmap to the Future

ΔΗΜΟΦΙΛΗ