ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Berlin Packaging Greece: Μπαράζ εξαγορών με βάση την Ελλάδα

Berlin Packaging Greece: Μπαράζ εξαγορών με βάση την Ελλάδα

Ντόμινο εξαγορών στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η Berlin Packaging Greece, αξιοποιώντας τη δυναμική και τις υπεραξίες που προσφέρει το παγκόσμιο βεληνεκές της Berlin Packaging.

Συγκεκριμένα, η Berlin Packaging Greece, όπως μετονομάστηκε πρόσφατα η Ηλίας Βαλαβάνης ΑΕ, στοπλαίσιο της συμφωνία της με την μητρική εταιρεία, προγραμματίζει μέσα στις επόμενες εβδομάδεςεξαγορές στη Βουλγαρία, την Αλβανία, το Κόσοβο, την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για μια σειρά από κινήσεις που επιβεβαιώνουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της συμφωνίας ανάμεσα στην Berlin Packaging και την Ηλίας Βαλαβάνης ΑΕ, που ολοκληρώθηκε πέρυσι και πλέονπερνά στο επόμενο στάδιο.

«Η απόφαση της Berlin να αναπτυχθεί στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή μεβάση την Ελλάδα και την εταιρεία μας είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη» τονίζειχαρακτηριστικά ο κ. Ηλίας Βαλαβάνης, CEO της Berlin Packaging για την Ανατολική Ευρώπη την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

«Πέρα από τις προγραμματισμένες κινήσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα, τον επόμενο χρόνο σχεδιάζονται νέες εξαγορές, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεγάλη υπεραξία στο συνολικό εγχείρημα, κυρίως λόγω των συνεργειών που θα προκύψουν.

Επιπλέον, ο κ. Βαλαβάνης, τονίζει πως «είναι ευτύχημα η ένταξη της εταιρείας στη μεγάλη οικογένεια της Berlin Packaging, εν μέσω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας κρίσης, όχι μόνο εξαιτίας της ροής νέας τεχνογνωσίας και μέσων ανάπτυξης αλλά και εξαιτίας της αμέριστης στήριξηςεκ μέρους της Berlin και της παροχής ευελιξίας στους συνεργάτες της, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των επιχειρηματικών στόχων.Υπολογίζεται ότι η επέκταση της Berlin Packaging στις αγορές της Ελλάδας αλλά και ευρύτερα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, θα φέρει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ και νέες θέσεις εργασίας».

Για μια συνεργασία με αμοιβαίο όφελος για όλους τους εμπλεκόμενους κάνει λόγο από την πλευράτουοκ. PaoloRecrosio, CEOBerlinPackagingEMEA. Συνεργασία την οποία χαρακτηρίζει ως μια “glocal”(global+local) προσέγγιση των συμμετεχόντων. Από τη μία της Berlin η οποία προσφέρει διεθνήπροσέγγιση,πλήθος πόρων και σημαντική υποστήριξη και από την άλλη των τοπικών συνεργατών οι οποίοι έχουν βαθιά γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής αγοράς, των πελατών και των προμηθευτών.

Και συνεχίζει αναφέροντας πως «κανένας δεν γνωρίζει τους πελάτες καιτους προμηθευτές στην Ελλάδα καλύτερα από τον Ηλία Βαλαβάνη», ο οποίος θα συνεχίζει να παίζει κομβικό ρόλο στην περιοχή και μετά τις νέες επενδύσεις.

Η Βerlin, καταλήγει, θα συνεχίσει την δραστηριότητα της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, καθώς«βλέπει» μεγάλες προοπτικές αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων, την κατανάλωση και τηνανάπτυξη του ΑΕΠ.

Από την πλευρά του, οκ. Robert Goldberg, Global EVP of Corporate Development & Strategy της Berlin Packaging αναφέρει πως «ως η μεγαλύτερη εταιρεία υβριδικής συσκευασίας παγκοσμίως, έχουμε ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία ενός παραγωγού υλικών συσκευασίας, ενός διανομέα που διαχειρίζεται το απόθεμα και την εφοδιαστική αλυσίδα και ενός εξειδικευμένου συμβούλου που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Και προσθέτει πως «έχουμε δεσμευθεί να είμαστε ο κορυφαίος προμηθευτής βιώσιμων λύσεων συσκευασίας. Όχι μόνοεπειδή οι πελάτες μας το θέλουν αλλά και επειδή οφείλουμε να το πράξουμε ως εταιρεία. Εστιάζονταςστους πελάτες μας και φροντίζοντας τους εργαζομένους μας, είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιτυχία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση του Ηλία Βαλαβάνη με το γυαλί, ξεκίνησε ήδη από το 1959 χάρη στηνοικογενειακή υαλουργική βιομηχανία που ιδρύθηκε στη Λάρισα.

Το 2005 ιδρύθηκε η ΗλίαςΒαλαβάνης ΑΕ, με έμφαση στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορία καινοτόμων προϊόντων γιαεμφιάλωση κρασιού, νερού, λαδιού και άλλων ποτών και τυποποίηση τροφίμων, η οποία μέσασε 15 χρόνια, κυριάρχησε στην Ελλάδα και κατέστη η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη στον τομέα της.

Η εταιρεία διαθέτειπερισσότερα από 800 διαφορετικά προϊόντα, εξυπηρετεί περισσότερους από 1500πελάτες σε 10 χώρες και πωλεί περισσότερα από 250 εκατομμύρια τεμάχια το χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν

- στοΓραφείο Τύπου και συγκεκριμένα στις κ.κ. Barbara Papini(barbara.papini@omnicomprgroup.com, +39335 6113555) και IlariaSala (ilaria.sala@omnicomprgroup.com, +39 335 8112968).

- στην κ. ElenaFranzetti (elena.franzetti@ BerlinPackaging.com, +39 02 48436611, +39 3401204145) για θέματα πουαφορούν τη γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας και

- στην κ. CelesteOsborne (celeste.osborne@BerlinPackaging.com, +1 708 272 7046) για θέματα που αφορούν τη ΒόρειαΑμερική.