ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Μια νέα κρίση θα έβλαπτε και την Ελλάδα και την Ευρώπη

Ντάισελμπλουμ: Μια νέα κρίση θα έβλαπτε και την Ελλάδα και την Ευρώπη
EUROKINISSI

Την άποψη ότι Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει πλέον να βρουν λύσεις στη διαπραγμάτευση και να αποφύγουν μία νέα κρίση που θα ζημίωνε και τις δύο πλευρές διατύπωσε απόψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι πλέον έχει έρθει η ώρα να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως να τίθεται προς συζήτηση το σενάριο «κουρέματος».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως το ελληνικό χρέος είναι τόσο μεγάλο που σε συνδυασμό με την ασταθή οικονομία προκαλεί μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα μας, ουσιαστικά επαναβεβαιώνοντας την προσωπική εκτίμηση που έκανε μετά το Eurogroup της Δευτέρας ότι η χώρα μας όντως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους στο μέλλον.

«Το επόμενο Eurogroup είναι στις 24 Μαΐου, δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε φάση κρίσης που βλάπτει την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ας το λύσουμε», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό Twitter της ιστορικής λέσχης ντιμπέιτ Oxford Union.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ