ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

N. Παππάς στην WSJ: Θέλουμε πραγματικές λύσεις για το χρέος

N. Παππάς στην WSJ: Θέλουμε πραγματικές λύσεις για το χρέος
Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στην συνάντηση -στο πλαίσιο επίσημης αποστολής στην Ουάσιγκτον- με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew EUROKINISSI

«Θέλουμε πραγματικές λύσεις και όχι προσωρινές για το χρέος», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ενώ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μια νέα συμφωνία χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη διευθέτηση για την ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους πιστωτές της χώρας.

«Όχι άλλες αναβολές», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παππάς δήλωσε πολύ αισιόδοξος για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του χρέους ως τις 24 Μαΐου.

«Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων μας», είπε. «Ωστόσο έχουμε καταστήσει σαφή τη θέση μας ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους...Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στη συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι έλαβε υποστήριξη από τις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο μέτοχο του ΔΝΤ, για μια άμεση συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους.

«Θέλουν μια λύση τώρα, όχι μόνον μια ημερομηνία για τη λύση», σημείωσε.

«Η συζήτηση αυτή για τις προϋποθέσεις, ή να δοθεί το έναυσμα, για αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα είναι πλέον αόριστη. Θα είναι καθορισμένη», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ