ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκολύνσεις στους εξαγωγείς από τη ΓΓΔΕ

Διευκολύνσεις στους εξαγωγείς από τη ΓΓΔΕ
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής είχε σήμερα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα που είχε δημιουργηθεί με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που προέβλεπε τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας των τελωνείων ως τις 5 το απόγευμα.

Μετά τη σύσκεψη όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους, να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του Τελωνείου έως τις 9 το βράδυ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου το πέμπτο Τελωνείο Πειραιά θα λειτουργεί πλήρως έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι δύο πύλες εισόδου στο Τελωνείο θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ, προκειμένου να μην παρεμποδίζονται οι εξαγωγές.

Το Σάββατο οι πύλες θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 3 το μεσημέρι ενώ με την υποβολή αίτησης, με κόστος 8 ευρώ ανά ώρα, θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και έκτακτες εξαγωγές σε 24ωρη βάση. Για τα ευπαθή προϊόντα, επίσης η λειτουργία του Τελωνείου θα είναι 24ωρη.

Σε ότι αφορά στο πρώτο και δεύτερο Τελωνείο Θεσσαλονίκης το ωράριο πλήρους λειτουργίας επεκτάθηκε από τις 3.30 το μεσημέρι στις 7 το απόγευμα ενώ επίσης οι πύλες εισόδου θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ. Στο αεροδρόμιο, το Τελωνείο λειτουργεί σε 24ωρη καθημερινή βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ