ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση 285 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ

Χρηματοδότηση 285 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ
O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ταξίδι αστραπή στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ προκειμένου να υπογράψει νέες χρηματοδοτικές συμβάσεις με την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ βρίσκεται ήδη στην Κύπρο όπου θα υπογράψει δύο συμφωνίες για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 10:00 έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπρου Νικό Αναστασιάδη και το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τον οποίο εξέτασαν δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών για στήριξη της Κυπριακής οικονομίας.

Οι κ.κ. Χόγιερ και ο κ. Γεωργιάδης ύπεγραψαν συμφωνία δανείου 115 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση έργων υποδομών και στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σήμερα το βράδυ ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα έλθει στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει αύριο το μεσημέρι σε ειδική τελετή παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη νέες συμβάσεις χρηματοδότησης για τις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ ύψους 285 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ