ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απεργία εφοριακών για Κεράνη και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Απεργία εφοριακών για Κεράνη και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Απεργία έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ ΔΟY), η οποία θα προχωρήσει και σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το σωματείο των ΔΟY Αττικής και Κυκλάδων οι εφοριακοί απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης για τη Δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και τη μεταφορά του φοροεισπρακτικού μηχανισμού εκτός του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο Κεράνης.

Οι εφοριακοί απαιτούν την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων σχεδίων τα οποία όπως υποστηρίζουν προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

• Την οριστική πλέον διάσπαση του κλάδου μας, ανάμεσα σε όσους μεταφέρονται στην ανεξάρτητη Αρχή και όσους παραμένουν στο υπουργείο Οικονομικών.

• Τη μεταφορά της φορολογικής διοίκησης και κατά συνέπεια και το προσωπικό αυτής, εκτός του υπουργείου Οικονομικών.

• Θεσμοθετείται πλέον η συμμετοχή εκπροσώπων των δανειστών στη χάραξη πολιτικής, αλλά και τη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών.

• Για το προσωπικό της Αρχής, θα έχουμε περιορισμένη εφαρμογή (αν όχι κατάργηση) του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

• Θα υπάρχει πλήρης ευελιξία στη διαχείριση του προσωπικού και τις υπηρεσιακές μεταβολές, κατά παρέκκλιση όλης ουσιαστικά της ισχύουσας νομοθεσίας, ενισχύοντας παράλληλα διαδικασίας αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας.

• Προβλέπεται η θέσπιση διαφορετικού, σε σχέση με το υπόλοιπο Δημόσιο, συστήματος αξιολόγησης, για το οποίο δεν δίνονται σχετικές πληροφορίες.

• Προεξοφλείται ο χαρακτηρισμός μέρους των υπαλλήλων ως ακατάλληλων κατά την πρώτη αξιολόγηση (η οποία θα γίνει με την έναρξη της λειτουργίας της νέας αρχής), οι οποίοι θα τεθούν αυτόματα εκτός της Αρχής και το μέλλον τους παραπέμπεται ουσιαστικά στο υπουργείο Εσωτερικών.

• Προβλέπεται η δυνατότητα άμεσης κατάργησης ή συγχώνευσης υπηρεσιών.

• Στοχοποιούνται εκ των προτέρων συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων.

«Το σχέδιο αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, αλλά αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους. Επιφέρει την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και υπονομεύει ευθέως το εργασιακό μας μέλλον. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο συζήτησης», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος των ΔΟY Αττικής και Κυκλάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ