Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση.
«Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει ισχύει ακόμη, δεν θα έχουμε μια νέα κρίση γύρω από την Ελλάδα,» είπε και πρόσθεσε ότι αναμένει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα φτάσουν σε συμφωνία την Τρίτη.
Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε την Τετάρτη το νομοσχέδιο με τον οποίο αυξάνονται οι φόροι, απελευθερώνεται η πώληση των «κόκκινων δανείων» και δημιουργείται ένα νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων με αντάλλαγμα την εκταμίευση πόρων από τους δανειστές της.
Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι το υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας και νευρικότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι μεγαλύτερo και δεν δικαιολογείται από τις οικονομικές εξελίξεις.
«Επίσης ξέρετε τι πιστεύω για το υψηλό επίπεδο χρέους και τις τάσεις ρευστότητας για την συγκράτηση της μεταβλητότητας και την νευρικότητας», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών από το Σεντάι της Ιαπωνίας όπου βρίσκεται ενόψει της συνάντησης των G7.
Η Μελόνι προειδοποιεί για τις επιθέσεις σε υποδομές – «Δεν ξέρουμε αν συνδέονται»
20:31
Νέα τιμωρία στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για ένα story
20:23
Υεμένη: Σε 30 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση σε αγορά, δηλώνουν οι Χούθι
20:12
Γερμανία: Συντριβή μικρού αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο, νεκροί οι δύο επιβαίνοντες
20:04