ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 85.750 ευρώ σε τέσσερις επιχειρήσεις για υποδήματα- «μαΐμου»

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα  85.750 ευρώ σε τέσσερις επιχειρήσεις για υποδήματα- «μαΐμου»
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 7.120 ζευγάρια απομιμητικών υποδημάτων. Υπουργείο Ανάπτυξης

Πρόστιμα συνολικού ύψους 85.750 ευρώ επιβλήθηκαν σε τέσσερις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας καθώς διαπιστώθηκε ότι διέθεταν απομιμητικά προϊόντα και συγκεκριμένα, υποδήματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, πραγματοποίησαν, χθες, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, ελέγχους σε αποθήκες χονδρικής πώλησης και καταστήματα υποδημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Διενεργήθηκαν δε, σε συνέχεια των ελέγχων που είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα καθώς και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια παραπάνω ελέγχων εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 7.120 ζευγάρια απομιμητικών υποδημάτων ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις επιχειρήσεις συνολικού ύψους 85.750 ευρώ.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να εντοπιστούν επιχειρήσεις που παρανομούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ