Δέσμη μέτρων κατά της φοροαποφυγής στο Ecofin
Στον απόηχο των Panama Papers το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ θα κληθεί να συμφωνήσει τη Τετάρτη τη θέση του επί του σχεδίου οδηγίας κατά της φοροαποφυγής, η οποία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση μερικών από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού.
Στόχοι της είναι η δημιουργία ενός ελάχιστου επιπέδου προστασίας έναντι της εταιρικής φοροαποφυγής στην ΕΕ και η διασφάλιση ενός δικαιότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Το συμβούλιο αναμένεται επίσης να εγκρίνει τυπικά οδηγία σχετικά με την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών για τις πολυεθνικές εταιρείες, σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε επί του κειμένου το Μάρτιο του 2016.
Επιπλέον, το συμβούλιο θα εγκρίνει συμπεράσματα για την ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με μια εξωτερική στρατηγική για φορολόγηση και για τη σύσταση της Επιτροπής σχετικά με μέτρα κατά της κατάχρησης των φορολογικών συμβάσεων.
Οι δύο οδηγίες συναπαρτίζουν τη «δέσμη μέτρων κατά της φοροαποφυγής», μια σειρά πρωτοβουλιών της ΕΕ με σκοπό μια δικαιότερη, απλούστερη και αποτελεσματικότερη φορολόγηση εταιρειών στην ΕΕ.
Πούτιν: Εξετάζεται συνεργασία με την Ουάσιγκτον για την Αρκτική - Ρωσικό ντίζελ πλέει προς στις ΗΠΑ
16:47
«Να πληρώσω και να φύγω...» - Ο ιδιοκτήτης της Pizza Fan αρνήθηκε τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή
16:38
Ο «οδηγός» της ΕΣΕΕ για το Equal Pay - Τι αλλάζει στα μισθολόγια των εταιρειών
16:31
O Μπέρναμ χόρεψε το Livin’ La Vida Loca για φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά.. δεν ενθουσίασε το κοινό
16:24