ΠΟΜΙΔΑ: Επιβολή αέναης «δουλοπαροικίας» ο νέος ΕΝΦΙΑ

«Με το νέο φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε χθες, μαζί με τη δημόσια περιουσία, εκχωρήθηκε και η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, μέσω του νέου ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα», υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ακινήτων ο νέος νόμος επιβάλλει μια «αέναη οιονεί δουλοπαροικία» σε εκατομμύρια οικογένειες φορολογουμένων της χώρας, και όχι σε μια μικρή μειοψηφία περίπου «τσιφλικάδων», όπως αβάσιμα επιχειρήθηκε να εμφανιστεί, που η αποταμίευσή τους είχε κατευθυνθεί σε ακίνητη περιουσία, αντί της κατανάλωσης ή της φυγάδευσής της στο εξωτερικό!

«Η κυβέρνηση απέρριψε όλα τα αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ, και, στο όνομα δήθεν της κοινωνικής δικαιοσύνης, επέρριψε τεράστια φορολογικά βάρη στοχευμένα ιδιαίτερα σε φορολογούμενους με απρόσοδα ακίνητα, όπως τα κενά και ξενοίκιαστα κτίρια, τα οικόπεδα και τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, πολλαπλασιάζοντας τον συμπληρωματικό φόρο και αδιαφορώντας πλήρως για το ποια θα είναι η τύχη των ανθρώπων που εξ ορισμού δεν έχουν εισοδήματα για να πληρώσουν τα ακόμη μεγαλύτερα ποσά που θα περιλαμβάνουν τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ», σημειώνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Κατά την ΠΟΜΙΔΑ η τύχη όσων αδυνατούν να πληρώσουν περιλαμβάνει κατασχέσεις λογαριασμών, μισθωμάτων και ακινήτων, πλειστηριασμούς χωρίς καμιά προστασία, ποινικές διώξεις ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος καθώς και δέσμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων. «Συνεπώς η κατοχή ακίνητης περιουσίας έχει στη χώρα μας πρακτικά εξομοιωθεί με ιδιώνυμο κακούργημα και τιμωρείται με οικονομικό θάνατο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας αναφέρει πως δεν αποτελεί απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης η στοχευμένη εξόντωση των κατόχων ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας και προειδοποιεί πως αν δεν φύγει ή δεν εκλογικευτεί σημαντικά ο ΕΝΦΙΑ και ιδιαίτερα ο συμπληρωματικός του φόρος ο οποίος καταδικάζει σε φτωχοποίηση και πλήρη επιχειρηματική και παραγωγική αδράνεια τους οικονομικά ενεργούς πολίτες, «το ραντεβού με την ανάπτυξη θα αναβάλλεται επ' αόριστον».

Διαβάστε επίσης