ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι δεσμευτικές προσφορές για τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 220 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΘ και του Ελληνικού Δημοσίου αναρτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ σήμερα στο εικονικό data room, ώστε να υποβάλλουν ερωτήσεις οι υποψήφιοι επενδυτές. Στο επόμενο στάδιο, οι υποψήφιοι για το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΘ θα μπορούν να υποβάλλουν και τα σχόλιά τους.

Σημειώνεται πως οι δεσμευτικές προσφορές για τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης θα έπρεπε κανονικά να υποβληθούν τον Ιούλιο και μετατέθηκαν για δύο μήνες. Σύμφωνα με στελέχη κοντά στη διαδικασία η παράταση στο χρόνο υποβολής των δεσμευτικών προσφορών δεν σημαίνει μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Κατά διασταυρωμένες πληροφορίες από τους οκτώ ενδιαφερόμενους αγοραστές, οι τέσσερις έχουν ήδη ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για συζήτηση και επικαιροποιημένη εκδήλωση που ενδιαφέροντος που είχαν δείξει στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ