Ντάισελμπλουμ: Δεν είναι επιλογή να συνεχίσουμε χωρίς το ΔΝΤ
«Ελπίζω ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία μεταξύ των θεσμών και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με το πρόγραμμα», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Σε ότι αφορά στο ΔΝΤ ο επικεφαλής της Ευρωομάδας τόνισε ότι στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να υπάρξει συμφωνία με το Ταμείο. «Υπάρχουν χώρες που θέλουν την παρουσία του και για αυτό δεν είναι επιλογή να συνεχίσουμε χωρίς αυτό», ανέφερε
Ερωτηθείς για τις θέσεις του ΔΝΤ για την ελάφρυνση χρέους σημείωσε ότι υπάρχουν προβλήματα και αυτά φαίνονται στην ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. «Δεν θα γίνει κούρεμα στο χρέος, ξεκαθάρισε. Αυτό που θα δούμε είναι το ετήσιο βάρος. Αν χρειαστεί θα κινηθούμε για να άρουμε αυτά τα προβλήματα», είπε.
Για την λοιπή αξιολόγηση ανάφερε πως θα υπάρξει ενημέρωση από τους θεσμούς. «Σήμερα θα ακούσουμε από τους θεσμούς αν ψηφίστηκαν όσα έπρεπε με το σωστό τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες. Ελπίζω να έχουμε πλήρη συμφωνία και να προχωρήσουμε περισσότερο», είπε.
Ερευνητές του ΟΗΕ ανησυχούν για έναν «σκληρό χειμώνα» στην Ουκρανία και τη Ρωσία
17:55
Αττική: Έξι συλλήψεις μελών συμμορίας για απάτες με λεία 240.000 ευρώ - Ο τρόπος δράσης
17:46
«Resident Evil»: Σαρώνει στο box office και γράφει νέο ρεκόρ για το franchise
17:38
Η Βενετία εξετάζει να αυξήσει το τέλος εισόδου για τους τουρίστες στα 30 ευρώ
17:31