ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκλ. Τσακαλώτος: Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα (vid)

Ευκλ. Τσακαλώτος: Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα (vid)

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και τόνισε ότι πλέον υπάρχει συμφωνία όχι μόνο για τα μέτρα αλλά και για το χρέος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: "Έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία που ολοκληρώνει την πρώτη αξιολόγηση αλλά και για την αποδέσμευση 11 δισ. ευρώ και κάποια εξ αυτών θα είναι για τα οφειλόμενα του κράτους. Αυτό θα αμβλύνει τα υφεσιακά μέτρα που έχουμε λάβει. Αυτό το ποσό θα Επιπλέον υπάρχει και μια συμφωνία για το χρέος και κάποια μέτρα θα αρχίσουν αμέσως. Ο ESM θα αρχίσει αμέσως. Θα δούμε πώς θα μειώσουμε τους κινδύνους στα επιτόκια. Υπάρχει μια συμφωνία ότι θα έχουμε, μεσοπρόθεσμα μέτρα αλλά ήδη ξέρουμε πώς θα μοιάζουν αυτά τα μέτρα. Έχουμε και μια συμφωνία για το χρεός μακροπρόθεσμα. Είναι μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Τώρα έχουμε συμφωνία όχι μόνο για τα μέτρα αλλά και για το χρέος.

Αν θυμάστε συμφωνήσαμε το καλοκαίρι να κλείσει η αξιολόγηση και μετά να γίνει η κουβέντα για το χρέος αλλά και τα δύο συνοψίστηκαν σε ένα. Είναι η απαρχή του τέλους για την ύφεση".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ