ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας διαβίβασης δεδομένων στο myDATA
Ανανεώθηκε:
Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνεται, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, η προθεσμία διαβίβασης από τους λήπτες, στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, των λογιστικών στοιχείων συναλλαγών χονδρικής, των δεδομένων εξόδων τιμολόγησης και εσόδων αυτοτιμολόγησης, στις περιπτώσεις αποκλίσεων
Οι λήπτες των λογιστικών στοιχείων συναλλαγών χονδρικής που αφορούν σε έξοδα τιμολόγησης και έσοδα αυτοτιμολόγησης, έπρεπε να διαβιβάσουν είτε αναλυτικά, είτε συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ. αντισυμβαλλόμενου εκδότη, περιπτώσεις αποκλίσεων στα προαναφερόμενα διαβιβασθέντα δεδομένα, έως την 31.10.2022. Πλέον μετατίθεται για το τέλος του έτους.
Για το ημερολογιακό έτος 2021, η εκπρόθεσμη διαβίβαση των ως άνω δεδομένων ανεξαρτήτως του πλήθους των διαβιβάσεων καθώς και του πλήθους των στοιχείων εκάστης διαβίβασης θεωρείται ως μία δήλωση.
Η μη ανταπόκριση των υπόχρεων οντοτήτων, στα ως άνω οριζόμενα, συνιστά παράβαση της περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 4174/2013 (Α'170), η οποία επισύρει τις κυρώσεις της περ. α' της παρ. 2 του ίδιου άρθρου και νόμου.
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Αναλυτικός οδηγός
00:30
Δορυφορική εικόνα δείχνει την καταστροφή στην μεγαλύτερη στον κόσμο εγκατάσταση LNG του Κατάρ
23:56
Πρώτα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν: Αντίποινα της Τεχεράνης - «Φωτιά» στο πετρέλαιο
23:48
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αλληλεγγύη στην Κύπρο
23:39