ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Ούτε ολοκληρωμένη, ούτε η καλύτερη η συμφωνία για το χρέος

Τσακαλώτος: Ούτε ολοκληρωμένη, ούτε η καλύτερη η συμφωνία για το χρέος

Στην παραδοχή πως «η συμφωνία στο Eurogroup από μόνη της δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση στο ζήτημα του χρέους ούτε είναι η καλύτερη λύση που θα μπορούσαμε να έχουμε αν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί ήταν διαφορετικοί» προχωρεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η λύση που επιτεύχθηκε δεν θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα του ελληνικού πληθυσμού, καθώς οι αλλαγές δεν είναι εύκολα ορατές.

«Έχουμε μια σαφέστατη δέσμευση για μέτρα απομείωσης του χρέους αυτήν τη στιγμή των οποίων η ένταση θα εξαρτηθεί από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και τα οποία θα αλλάξουν τις συνθήκες στην πραγματική οικονομία», αναφέρει σχετικά και προσθέτει πως δημιουργείται τώρα ο «καθαρός» διάδρομος τον οποίο επιδίωξε η κυβέρνηση και ο οδικός χάρτης που θα μεταφέρει τη χώρα από έναν φαύλο κύκλο σε έναν ενάρετο.

«Πετύχαμε για πρώτη φορά δημόσια αναγνώριση από όλους τους ευρωπαίους και τους θεσμικούς εταίρους μας ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ουσιαστικής απομείωσής του», σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει: «Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή είναι μια πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και να τονίσουμε ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο υποστήριζε ότι το χρέος είναι βιώσιμο αλλά είχε δεσμεύσει τη χώρα σε συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% του ΑΕΠ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ