ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων

Διαθέσιμη είναι από σήμερα 31 Μαΐου η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015, καθώς άνοιξε στο Taxisnet η σχετική εφαρμογή.

Αυτό απλά σημαίνει πως μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες δύνανται πλέον να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου εκπρόθεσμες συμπληρωματικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2015, εφόσον και οι αρχικές τους δηλώσεις είχαν υποβληθεί και εκκαθαριστεί ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την πρακτική που υιοθέτηση πέρυσι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όλες οι τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ανεξάρτητα από τις μεταβολές που θα δηλώνονται σε αυτές θα εκκαθαρίζονται άμεσα.

Η φορολογική διοίκηση θα διενεργεί δειγματοληπτικός έλεγχος σε ύστερη φάση και ανάλογα με το αντικείμενο της τροποποιητικής δήλωσης, ήτοι εάν αυτή οδηγεί σε μείωση δηλούμενου εισοδήματος ή σε ανάκληση τεκμηρίων ή πρόκειται για τροποποιητικές δηλώσεις για τις οποίες έχει δηλωθεί αυτοέλεγχος κατά την αρχική υποβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ