ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΓΑ: Έρχονται δυο νέα μέτρα στήριξης για τους αγρότες

ΕΛΓΑ: Έρχονται δυο νέα μέτρα στήριξης για τους αγρότες
Τα νέα μέτρα πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά Intime

Νέα μέτρα στήριξης των αγροτικών νοικοκυριών τα οποία δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση

Την άμεση εφαρμογή δύο επιπλέον μέτρων στήριξης προς τους αγρότες υιοθέτησε ο ΕΛΓΑ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ).

Τα συγκεκριμένα μέτρα αποτέλεσαν σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο στο πλαίσιο στήριξης των αγροτικών νοικοκυριών τα οποία δοκιμάζονται από την κρίση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, τα μέτρα στήριξης αφορούν:

  • τη διόρθωση της τιμής αποζημίωσης των επιτραπέζιων σταφυλιών Α' κατηγορίας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Ηρακλείου στην Δήλωση Καλλιέργειας Εκτροφής (Δ.Κ.Ε.) 2022 λόγω σφάλματος υπολογισμού από τις Υπηρεσίας του ΕΛΓΑ, από την εμφανιζόμενη τιμή 0.55 ευρώ το κιλό στην πραγματική τιμή των 0.62 ευρώ/κιλό.
  • κατά την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τον ΕΛΓΑ μέσω τραπεζών, μετά από τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, το υπόλοιπο του εκάστοτε Καταθετικού Λογαριασμού των αγροτών μετά τη χρέωση (είσπραξη του ποσού της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς) να είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 250 ευρώ, αντί 20 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ