Σταθάκης: Η συμφωνία λίγο ή πολύ έχει επιτευχθεί
Στην παραδοχή ότι παραμένουν τρία σημεία εμπλοκής στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδος , αλλά αυτά δεν εμποδίζουν τη συμφωνία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας από το Παρίσι στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Ο κ. Σταθάκης, ο οποίος μετέχει στην υπουργική συνοδό του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε επιστολή στους δανειστές της στην οποία ανέφερε πως δεν δύνανται να πραγματοποιήσει μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.
Ο υπουργός Οικονομίας παραδέχθηκε «τρία σημεία εμπλοκής παραμένουν» ωστόσο προσέθεσε πως η συμφωνία «λιγότερο ή περισσότερο» έχει επιτευχθεί.
Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει ένας «οδικός χάρτης» που δείχνει ότι η Ελλάδα ξεπερνά ένα σημείο καμπής και πως αυτός θα πρέπει να ενθαρρύνει τους επενδυτές να έχουν πίστη στην ελληνική οικονομία μεσοπρόθεσμα.
Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε πως υπάρχει μια σαφής θετική ανταπόκριση για τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη διαχείριση του χρέους.
Πράσινα τιμολόγια Δεκεμβρίου: Πού κυμαίνονται - Δείτε τις τιμές των παρόχων
03:00
Υποχρεωτικό το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις: Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
02:00
Eπιστροφή ενοικίου: Μέχρι πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση από τους ενοικιαστές
01:00
ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας
00:30