Πυρετός συσκέψεων θεσμών - κυβέρνησης για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων
Στην Αθήνα καταφθάνουν διαρκώς στελέχη των θεσμών τα οποία επικουρούν την ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος. ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM παρέχουν τεχνική βοήθεια σε πλήθος θεμάτων και εκτός από τις συνεργασίες με κυβερνητικά στελέχη έχουν επαφές και με φορείς της αγοράς.
Χθες στελέχη του ΔΝΤ είχαν συναντήσεις για το θέμα των κεφαλαιακών περιορισμών και ειδικότερα για τα capital controls που έχουν επιβληθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην εν λόγω συνάντηση με τους Έλληνες χρηματιστές ξεκαθαρίστηκε πως το ασφυκτικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα για τους Έλληνες επενδυτές στο ΧΑΑ δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα.
Για σήμερα έχουν προγραμματισθεί και άλλες συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων στα υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών με τα βασικά θέματα προς συζήτηση να είναι το ασφαλιστικό και η δημόσια διοίκηση. Τις επόμενες ημέρες τα κλιμάκια θα ασχοληθούν με τον προϋπολογισμό και το τραπεζικό σύστημα.
Σημειώνεται πως εάν η πρώτη και δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων δρομολογηθούν ομαλά τότε οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία αναμένεται να απατήσει τέσσερεις εβδομάδες.
Σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ: Πέθανε ο θρύλος της Βραζιλίας Όσκαρ Σμιντ σε ηλικία 68 ετών
23:20
Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς
23:11
Παναθηναϊκός - Εφές 97-62: Το τριφύλλι βγήκε 7ο, παίζει με Μονακό και στο βάθος «βλέπει» Βαλένθια
23:06
Νέα «πυρά» Τραμπ για την Ισπανία: «Δεν ήταν εκεί για εμάς»
22:59