Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει, τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους.
Η απόφαση να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια ήταν κάτι που περίμεναν και οι 65 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.
Συγκεκριμένα το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την αγορά ομολόγων του επιχειρηματικού τομέα στις 8 Ιουνίου.
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Υποβρύχιος έλεγχος στο πλοίο «Κίσσαμος» που προσάραξε στη Μήλο: Ψάχνουν τα αίτια του μπλακ άουτ
09:32
Tasty news: Τα πιο σημαντικά γευστικά ραντεβού που αξίζουν μία θέση στην ατζέντα μας
09:30
Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός φορτηγού με οικοδομικά στην Εγνατία Οδό - Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα
09:24
Bookreads - Δημήτρης Ρόκος: «Kανένα έργο δεν σταματά ποτέ να μεταβάλλεται»
09:17