ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί - Ντομπρόβσκις: Λεπτομέρειες για αξιολόγηση και δόση

Μοσκοβισί - Ντομπρόβσκις: Λεπτομέρειες για αξιολόγηση και δόση
REUTERS

Την άποψη πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί επιτυχώς άμεσα και πως η εκταμίευση της δόσης θα γίνει ως το τέλος του μήνα  εξέφρασαν από κοινού ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μιλώντας στην ομάδα εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρακολουθεί την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε πως «οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει το 95% των αλλαγών που απαιτούνταν και απομένουν μερικές αλλαγές να γίνουν τις επόμενες ώρες. Είμαι πεπεισμένος πως η Αθήνα θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο που απομένει μέχρι το επόμενο Eurogroup (στις 16 Ιουνίου) προκειμένου να διευθετήσει τα λίγα εκκρεμή ζητήματα».

Επίσης, όπως μεταδίδει το Reuters, πρόσθεσε πως η εκταμίευση της πρώτη δόσης των 7,5 δισ. ευρώ μπορεί να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα.

Από την πλευρά του ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε πως μία από τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι θεσμοί ήταν η θεσμοθέτηση της ανεξάρτητης φορολογικής αρχής και πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας στις 16 Ιουνίου στο τακτικό Eurogroup.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ