Μοσκοβισί - Ντομπρόβσκις: Λεπτομέρειες για αξιολόγηση και δόση
Την άποψη πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί επιτυχώς άμεσα και πως η εκταμίευση της δόσης θα γίνει ως το τέλος του μήνα εξέφρασαν από κοινού ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Μιλώντας στην ομάδα εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρακολουθεί την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε πως «οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει το 95% των αλλαγών που απαιτούνταν και απομένουν μερικές αλλαγές να γίνουν τις επόμενες ώρες. Είμαι πεπεισμένος πως η Αθήνα θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο που απομένει μέχρι το επόμενο Eurogroup (στις 16 Ιουνίου) προκειμένου να διευθετήσει τα λίγα εκκρεμή ζητήματα».
Επίσης, όπως μεταδίδει το Reuters, πρόσθεσε πως η εκταμίευση της πρώτη δόσης των 7,5 δισ. ευρώ μπορεί να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα.
Από την πλευρά του ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε πως μία από τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι θεσμοί ήταν η θεσμοθέτηση της ανεξάρτητης φορολογικής αρχής και πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας στις 16 Ιουνίου στο τακτικό Eurogroup.
Ασφαλιστική Αγορά: Τι σχεδιάζουν οι επικεφαλής του εγχώριου top5 για το 2026 – Οι μεγάλες προκλήσεις
08:16
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως για την αλλαγή της χρονιάς - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
08:07
2025: Η χρονιά που το «γυμνό φόρεμα» κατέκτησε τα κόκκινα χαλιά
07:58
Προσχηματική η πρόσκληση της κυβέρνησης για τις ανεξάρτητες αρχές, λέει το ΠΑΣΟΚ
07:47