ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει η χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Αρχίζει η χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τους άξονες και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) που συνεδρίασε χθες υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΚΥΣΚΟΙΠ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου η πρώτη φάση υλοποίησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης αρχίζει τον επόμενο μήνα, τον Ιούλιο 2016, και αφορά σε 30 Δήμους της χώρας η επιλογή των οποίων έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και στη βάση δέσμης κρίσιμων κοινωνικοδημογραφικών δεικτών, ιδίως των ποσοστών ανεργίας.

Η ίδια επεσήμανε πως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού θα καλύψει όλες τις περιοχές της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Πάντως, για τον εμπλουτισμό της πρώτης φάσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το ΚΥΣΚΟΙΠ αποφάσισε δύο επιπλέον υποστηρικτικές δράσεις που ενδυναμώνουν αποφασιστικά την αποτελεσματικότητά του. Στην κατεύθυνση αυτή θεσμοθετείται επιδότηση ενοικίου, ως συμπληρωματική παροχή και εφαρμόζεται το πρόγραμμα "Σχολικά γεύματα", ως συμπληρωματική παροχή, σε επιλεγμένα με κοινωνικά κριτήρια σχολεία.

Παράλληλα με την εκδίπλωση της πρώτης φάσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, σε όσους Δήμους δεν εντάχθηκαν σε αυτό στην πρώτη φάση, το ΚΥΣΚΟΙΠ ενέκρινε τη συνέχιση της υλοποίησης του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης μέχρι και τις 31.12.2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ