Γερμανός τραπεζίτης στο ΤΧΣ
Ο Γερμανός Christof Gabriel Maetze τοποθετήθηκε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με θητεία εως τις 30 Ιουνίου 2017.
Ο κ. Maetze διαθέτει τριακονταετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει στέλεχος σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Commerzbank, Dresdner Bank και στην HypoVereinsbank (νυν UniCredit Bank AG) στη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη. Έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, ενεργή συμμετοχή στις δύο μεγαλύτερες συγχωνεύσεις τραπεζών στη Γερμανία, επέβλεψε διάφορους επιχειρηματικούς μετασχηματισμούς, την ανάπτυξη και εφαρμογή επιτυχημένης στρατηγικής σε επιχειρηματικές μονάδες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης αλλά και μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων.
Από το 2007 έως το 2015 διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Commerzbank με αρμοδιότητες που συμπεριλάμβαναν και τον τομέα των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Commerzbank παγκοσμίως. Διετέλεσε επίσης Επικεφαλής του τομέα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Dresdner Bank σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Maetze κατέχει Bachelor of Science από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης της Φρανκφούρτης και συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα διοίκησης στο Harvard Business School, στο Institut Européen d'Administration des Affaires (INSEAD), στο International Institute for Management Development (IMD), στη Σχολή Διοίκησης του St. Gallen, καθώς και στο Baden-Badener Unternehmergespräche (BBUG).
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρωτιά για τη ΝΔ - «Αδικαιολόγητος» ο πόλεμος στο Ιράν λένε οι πολίτες
21:23
Δένδιας: Οι Patriot στη Σ. Αραβία προστατεύουν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών
21:12
Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Μυτιλήνη - Τι προβλέπεται για ζώα, γάλα και κρέας
21:05
Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί - Το Ιράν δεν έχει πλέον ικανότητα εμπλουτισμού ουρανίου
21:01