ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Intrakat την εξαγορά της Άκτωρ

Ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Intrakat την εξαγορά της Άκτωρ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Intrakat, το οποίο  εξουσιοδότησε τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας  Αλέξανδρο Εξάρχου για την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ.

Κατά πληροφορίες, η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να ολοκληρωθεί εφόσον οριστικοποιηθούν τα τελικά νομικά κείμενα, ενδεχομένως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία κάνουν λόγο για μια συμφωνία αξίας της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, ήτοι ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από τα έσοδα που αποκόμισε η επενδυτική ομάδα που ηγείται της Intrakat (Γ. Καϋμενάκης, Δ. Μπάκος και Αλ. Εξάρχου) από την πώληση των μετοχών της στην «Ελλάκτωρ» τον περασμένο Μάιο (180 εκατ. ευρώ).

Στο ποσό αυτό θα περιλαμβάνονται ασφαλώς και υποχρεώσεις (π.χ. δάνεια προς την «Ακτωρ» και το κόστος των εγγυητικών επιστολών), κάτι που σημαίνει πως τα μετρητά που θα αντιστοιχούν στους μετόχους της «Ελλάκτωρ» δεν θα φτάσουν το ποσό αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η πώληση της «Ακτωρ» αναμένεται να αποσβέσει ένα σημαντικό ποσοστό από το ποσό που δαπάνησε η ολλανδική Reggeborgh Invest για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στον ελληνικό όμιλο. Αν λοιπόν προχωρήσει σε κάποια περαιτέρω πώληση, όπως φημολογείται έντονα στην αγορά (π.χ. Ακτωρ Παραχωρήσεις), τότε θα εγγράψει σημαντική υπεραξία.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί το μέλλον της «Ακτωρ Παραχωρήσεις». Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι εξαρχής πρόθεση της Reggeborgh Invest ήταν να εξασφαλίσει κατασκευαστικό εταίρο για τη θυγατρική στις παραχωρήσεις, φαντάζει λογικό να έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις και για μια τέτοια συνεργασία με την Intrakat.

Σημειωτέον ότι αυτή ακριβώς η επιθυμία της Reggeborgh, δηλαδή να αποκτήσει κάποιον εξωτερικό συνεργάτη για την υλοποίηση του τεχνικού αντικειμένου των συμβάσεων που διεκδικεί η «Ακτωρ Παραχωρήσεις», ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο φημολογείται ότι κατέρρευσαν και οι διαπραγματεύσεις με τη Wade Adams και τον κ. Δημήτρη Κούτρα, που είχαν αρχικά φανεί έτοιμοι να αποκτήσουν την «Ακτωρ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ