ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πυκνώνουν οι επαφές με τους Γάλλους για το "Θερινό Νταβός"

Πυκνώνουν οι επαφές με τους Γάλλους για το "Θερινό Νταβός"
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης

Για την προσέλκυση επενδύσεων και τον κυβερνητικό σχεδιασμό μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας τονίζοντας πως ο μεγαλύτερος εχθρός ήταν και παραμένει η ελληνική γραφειοκρατία.

Κατά την άποψη του η προσέλκυση των επενδύσεων αποτελεί το «εύκολο» κομμάτι ενώ η απλούστευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση μιας ξένης επένδυσης αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση. Ο κ. Μάρδας εξήγησε ότι η διαδικασία αυτή διαρκεί δυο και τρία χρόνια, γεγονός ανεπίτρεπτο, όπως σχολίασε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει αυτούς τους χρόνους στους 3-6 μήνες, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, και η προετοιμασία έχει ήδη γίνει σε συνεργασία μια ομάδα ειδικών.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός στο MEGA, o προγραμματισμός για τη δημιουργία του «θερινού Νταβός» προχωρά κανονικά. Ένα μέλος της γαλλικής κυβέρνησης έχει οριστεί εκπρόσωπος για αυτό το θέμα ενώ ο κ. Μάρδας ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς θα έχει συνάντηση μαζί του στη Αθήνα στις 11-12 Νοεμβρίου. Ο υφυπουργός θα μεταβεί στη Γαλλία στις αρχές Ιανουαρίου για συναντήσεις με αρμοδίους που έδειξαν ενδιαφέρον κατά την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα.

Σε σχέση με το Ελληνικό, ο κ. Μάρδας είπε ότι ο σχεδιασμός πρέπει να προχωρήσει για να παραχθεί πλούτος στη χώρα.

Ο κ. Μάρδας είπε, ακόμη, ότι οι επενδύσεις αποτελούν το «κλειδί» για την επίλυση της ελληνικής κρίσης λέγοντας ότι αν δεν περπατήσουμε με μεγάλα projects, με στόχο την εισροή 80 δις ιδιωτικών κεφαλαίων δεν θα καταφέρουμε ποτέ να βγούμε από αυτήν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ