ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη και Χαρίτση με τον Βέρνερ Χόγιερ

Σε εξέλιξη συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη και Χαρίτση με τον Βέρνερ Χόγιερ
Ο Βέρνερ Χόγιερ προσερχόμενος στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου CNN Greece

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.

Τον κ. Χόγιερ συνοδεύει ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα.

Ο κ. Χόγιερ έχει τους τελευταίους μήνες συναντηθεί αρκετές φόρες εκτός Ελλάδος με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη και έχει εκφράσει την προθυμία του ομίλου της ΕΤΕπ να βοηθήσει με οποιεσδήποτε νέες ρυθμίσεις προς όφελος της Ελλάδας, εφόσον αυτό ζητηθεί από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η τρέχουσα δραστηριότητα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα σχετίζεται με τα έργα ΕΣΠΑ και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη δε έμφαση αναμένεται να δοθεί στη σημερινή συνάντηση στις νέες προοπτικές που ανοίγονται από το Σχέδιο Γιούνκερ και στη δυνατότητα ένταξης σε αυτό ελληνικών έργων.

Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα υπογράψει στην Αθήνα σε ειδική τελετή παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη νέες συμβάσεις χρηματοδότησης για τις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ ύψους 285 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ