ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Με αυτό το μείγμα πολιτικής δεν θα ανακάμψουμε

ΣΕΒ: Με αυτό το μείγμα πολιτικής δεν θα ανακάμψουμε

Το αυστηρό μήνυμα πως με αυτό το μείγμα πολιτικής, αλλά και την ανόρεκτη εφαρμογή του προγράμματος από την κυβέρνηση η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει σελίδα, αναμένεται να απευθύνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που θα διεξαχθεί παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ.

Σήμερα θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Σημειώνεται ότι το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Θεόδωρου Φέσσα, πρόκειται να προτείνει την ανανέωση της θητείας του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Στις πρωινές εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητής θα είναι και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ.

Στην καθιερωμένη τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα επισημάνει ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει ούτε με δανεικά, ούτε μόνο με ευρωπαϊκά κονδύλια και πως χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδυθούν σε μια χώρα που θα δείξει πως έχει σχέδιο, στόχους και εργαλεία.

Ο κ. Φέσσας αναμένεται να αναφέρει ότι απαιτούνται η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων με ιδιωτικοποιήσεις, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε υποδομές, δίκτυα, logistics.

Στην ίδια βάση θα τονίσει πως απαιτούνται η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, το άνοιγμα των αγορών, ενεργειακή ένωση, η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, η αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων και εν τέλει να δημιουργηθεί ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ που αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ενταχθούν o επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, ο Μιχάλης Στασινόπουλος από τον όμιλο Βιοχάλκο, ο Οδυσσέας Αθανασίου, επικεφαλής της Lamda Development, καθώς και οι κυρίες Ηρώ Αθανασίου, επικεφαλής της Unilever στην Ελλάδα και την Κύπρο, και Νέλλη Κάτσου, εκ των βασικών μετόχων της Pharmaten.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ