ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες παραχωρήσεις για την έρευνα υδρογονανθράκων εξετάζει η Κύπρος

Νέες παραχωρήσεις για την έρευνα υδρογονανθράκων εξετάζει η Κύπρος

Στην προκήρυξη του τρίτου γύρου παραχωρήσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Κύπρος, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της χώρας Γιώργος Λακκοτρύπης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Η προκήρυξη θα αφορά τα "οικόπεδα" 6, 8 και 10 και οι προσφορές πρόκειται να κατατεθούν στις αρχές του 2017.

Ο κ. Λακκοτρύπης χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας την ανακάλυψη του κοιτάσματος "Ζορ" στην Αίγυπτο ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικές για τη σταθερότητα και τις επενδύσεις οι καλές σχέσεις μεταξύ των χωρών καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά "δεν βρισκόμαστε στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά σε μια περιοχή με πολλές συγκρούσεις". Ανέφερε επίσης ότι πέρα από τις ενεργειακές διασυνδέσεις με την Ελλάδα η Κύπρος εξετάζει την ηλεκτρική της διασύνδεση με την Ιορδανία και το Λίβανο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο ίδιο συνέδριο για την ηλεκτροδότηση των νησιών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά αλλά, πρόσθεσε, αυτό δεν μπορεί να γίνει με εγγυημένες υψηλές τιμές απορρόφησης της ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ