ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΓΔΕ: Online παρακολούθηση και είσπραξη οφειλών

ΓΓΔΕ: Online παρακολούθηση και είσπραξη οφειλών

Στην ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και είσπραξης οφειλών προχωρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εναρμονιζόμενη με τις επιταγές του τρίτου Μνημονίου.

Στη βάση αυτή ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής συνέστησε 26μελη ομάδα εργασίας η οποία θα αναλάβει να περιγράψει τις τεχνικές προδιαγραφές, να παρακολουθήσει την υλοποίηση και να παραλάβει το συστήμα παρακολούθησης και είσπραξης οφειλών το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Η ομάδα εργασίας έως αύριο 30 Ιουνίου θα συγγράψει το Τεχνικό Δελτίο Πράξη και θα υποβάλλει τον πλήρη φάκελο στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 10 Ιουλίου 2016, ώστε μετά από την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να τεθεί χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Ουσιαστικά η φορολογική διοίκηση με το νέο σύστημα θα βάλει σε ηλεκτρονικό στόχαστρο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η ΓΓΔΕ ήδη έχει θέσει ως στόχο τη συμμόρφωση των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ποσοστό τουλάχιστον 40% κατόπιν εφαρμογή κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου με είσπραξη τουλάχιστον 25% των συγκεκριμένων οφειλών.

Για να το πετύχει αυτό σχεδιάζει την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων διαδικασιών ενημέρωσης των νέων οφειλετών σε μηνιαία βάση, ενώ βάζει στο τραπέζι και πρόταση για επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ