ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ακέφαλο» μετά τις 18 Ιουλίου το ΤΧΣ

«Ακέφαλο» μετά τις 18 Ιουλίου το ΤΧΣ

«Ακέφαλο» θα είναι μετά τη Δευτέρα 18 Ιουλίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς από εκείνη την ημέρα δεν θα διαθέτει Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Άρης Ξενόφος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κουτσός και το μέλος Αναστάσιος Γάγαλης υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ με ισχύ από τις 18 Ιουλίου. Στη θέση του παραμένει ο πρόεδρος του Ταμείου Γιώργος Μιχελής.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΧΣ αναμένονται αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ είχε σήμερα επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σε καλό κλίμα.

Δεδομένου ότι αντικαταστάτες για τα παραιτηθέντα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν έχουν ακόμη βρεθεί και ότι η διαδικασία επιλογής της νέας Διοίκησης θα απαιτήσει χρόνο, όλες οι προβλεπόμενες από το Μνημόνιο διαδικασίες που θα έπρεπε να τρέξει το ΤΧΣ μένουν πίσω.

Η σημαντικότερη εξ αυτών αφορά στις αξιολογήσεις των διοικήσεων των τραπεζών, η οποία αν και έχει προχωρήσει με ικανοποιητικό ρυθμό όλα δείχνουν πως πλέον θα ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, αντί για το τέλος Ιουνίου που προέβλεπε το Μνημόνιο.

Πρέπει να σημειωθεί πως το Γενικό Συμβούλιο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες και ουσιαστικά έως ότου διοριστούν τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής το ΤΧΣ θα είναι «ακυβέρνητο» καράβι.

Να σημειωθεί πως από τις τρεις θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής η μια καλύπτεται από πρόσωπο που προτείνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και εγκρίνει ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ