ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Το Brexit δεν έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής τη γερμανική οικονομία

Σόιμπλε: Το Brexit δεν έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής τη γερμανική οικονομία
REUTERS / STEFANIE LOOS

Παρά τους περί του αντιθέτου φόβους, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τη γερμανική οικονομία, όπως τουλάχιστον υποστήριξε o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν υπάρχουν εμφανείς επιπτώσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σαφές αν θα παραμείνει έτσι η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Σόιμπλε τόνισε ότι η πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της ΕΕ είναι συνδεδεμένη με όρους, δηλαδή την αποδοχή των βασικών ελευθεριών, όπως της κυκλοφορίας προσώπων και εργατικού δυναμικού, καθώς και με τη συμμετοχή στη χρηματοδότησή της.

Κλείνοντας, ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι κατά την Σύνοδο της G20 στην Κίνα αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, και οι απώλειες που κατέγραψε η βρετανική λίρα, ενώ θα εξεταστούν και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που συνεπάγεται το Brexit.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ