ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κανονικά η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020

Κανονικά η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο διευκρινίζει ότι η χρηματοδότηση για τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020 συνεχίζεται κανονικά και με βάση τα εγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Αναφορικά με επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Κομισιόν, περί «παγώματος» πληρωμών από τα Ταμεία Συνοχής που σχετίζονται με ορισμένα έργα υποδομής στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο, το υπουργείο τονίζει ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες συνεχίζουν απρόσκοπτα τις ενέργειές τους ώστε η υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ να προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.

Επισημαίνει ακόμη ότι η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η έρευνα αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομίας υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ