ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τ. Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθεί από τις φορολογικές δηλώσεις

Τ. Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθεί από τις φορολογικές δηλώσεις
Eurokinissi

Από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα εξαρτηθεί ο αριθμός των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Άσκησε, παράλληλα, κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι ενώ ζητά επιτακτικά εκλογές, θα παρουσιάσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα σε δύο μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, αν καθυστερήσει η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο.

Αν όμως η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε 5 δόσεις, με πρώτη δόση τον Αύγουστο.

Σχετικά με τους συνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ, ο Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε ότι το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει ελαφρύνσεις χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ